istitutonazionale

Hoe patiënten hun innerlijke bronnen kunnen gebruiken - De gids voor individuele innerlijke wijsheid

Grote belangstelling heeft de jaarlijkse dag getrokken in Istituto dei Tumori (vertaald Nationaal Kanker Instituut)  op 21 november in Milaan. Cornelia Kaspar (midden op de foto) en het Italiaanse team legde aan een publiek van professionals uit hoe het patiënten kan helpen om hun innerlijke bronnen te gebruiken, hoe dit verder kan bijdragen aan hun genezingsproces, hoe het kan  ondersteunen bij de uitgevoerde behandelingen en hoe het kan zorgen voor bescherming op een gezonde manier, op een gezonde professionele afstand van de patiënten, maar tegelijkertijd met de juiste gevoeligheid voor hen.

"We presenteren ons programma nooit als een vervanging voor de voorgeschreven medische therapie. In tegendeel, het is bedoeld ter ondersteuning en versterking van de therapie en om iedere persoon hun eigen reis van genezing te laten ontdekken. "
O. Carl Simonton (The Healing Journey / De kracht die in je schuilt)

In de methoden die worden gebruikt om de patiënt en hun ondersteunende persoon te helpen zich te heroriënteren en hun leven in te richten ten gunste van de gezondheid worden twee essentiële technieken beschreven:

  • De verbeelding waarbij de kracht van de geest wordt gebruikt om het lichaam te beïnvloeden door middel van creatieve visualisatie om zodoende het genezingsproces en de effectiviteit van gebruikte behandelingen te ondersteunen;
  • De transformatie van geloof of overtuiging waarbij de omzetting van ongezonde naar gezonde innerlijke gedachten helpen om de geestelijke rust en kracht te bevorderen.